Πες ΟΧΙ στους ανεύθυνους αντιγραφείς του διαδικτύου!

Αγαπητέ φίλε αναγνώστη, για ποιο λόγο να καταστρέψεις τις διακοπές σου λαμβάνοντας  λανθασμένη πληροφόρηση;

Είναι λάθος να εμπιστεύεσαι για τις πολύτιμες αποδράσεις σου, ένα κακοπληρωμένο υπάλληλο κάποιου portal που «σερφάρει» στο διαδίκτυο από το γραφείο του, κλέβοντας από εδώ και από εκεί χιλιογραμμένα κείμενα, ιδέες και φωτογραφίες από προορισμούς που δεν έχει ποτέ του επισκεφτεί !!!

Οι συρραφές αυτές παράγουν ένα κάκιστο ταξιδιωτικό άρθρο, γεμάτο ανακρίβειες και λανθασμένες πληροφορίες, γραμμένες  “στο πόδι” από δήθεν ειδικούς που σε κοροϊδεύουν! Αυτό μπορείς να το ανεχθείς;

Η «Views of Greece» εδώ και 30 χρόνια κάνει υπεύθυνο ρεπορτάζ στο πεδίο.  Κυριολεκτικά ζει κάθε ταξίδι πριν το προτείνει στους αναγνώστες της. Γι’ αυτό όλα τα άρθρα  και οι φωτογραφίες των φωτορεπόρτερ της έχουν την υπογραφή του δημιουργού, προσωπική άποψη και πρωτογενή, αξιόπιστη πληροφορία.

Όταν διαβάζεις κάποιο άρθρο γραμμένο με ύφος “χιλίων ειδικών” και παράλληλα βλέπεις φωτογραφίες παρμένες (κλεμμένες δηλαδή) από τα social media να είσαι βέβαιος πως ο αρθρογράφος έχει επισκεφτεί την περιοχή που προτείνει μέσω κάρτ – ποστάλ!!!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σχεδιάσεις το ταξίδι σου και πριν εμπιστευθείς ότι βρεθεί μπροστά σου, ακολουθήσε τρία απλά βήματα:

α) Δες ποιος υπογράφει το άρθρο. Aνώνυμα άρθρα μην μπαίνεις καν στο κόπο να τα διαβάσεις.

β) Πρόσεξε αν οι φωτογραφίες έχουν copyright (C), ή είναι αντικείμενα κλοπής. Αν κάποιος έχει επισκεφθεί ένα μέρος και το προτείνει, σίγουρα θα έχει δικές του φωτογραφίες και απλά δεν έχει ανάγκη να τις κλέψει από το instagram,  το Flickr, το internet ή να τις αγοράσει από το shutterstock. Πολύ συχνά ωστόσο, το θράσος οδηγεί κάποιους μέχρι και την οικειοποίηση του copyright!

γ) Διασταύρωσε εάν αυτή η πληροφορία είναι πρωτογενής, ή είναι μια από τις χιλιάδες λανθασμένες πληροφορίες που αναπαράγονται με copy paste, επανειλημμένα στο διαδίκτυο.

Η επιλογή του ταξιδιωτικού προορισμού που σου ταιριάζει είναι σημαντική και ο χρόνος των διακοπών σου  πολύτιμος. Μην τα εμπιστεύεσαι σε ασχέτους και ανεύθυνους!!

Δείτε ποιοι είναι οι άνθρωποι της Views of Greece ΕΔΩ

Πείτε  μας τη γνώμη σας, στείλτε μας e-mail εδώ:  [email protected]