Μια υπέροχη και εύκολη πεζοπορική διαδρομή θα μας φέρει κοντά σε μια από τις “νεραιδογωνιές” του βουνού των Πιερίων.

 

Πιέρια όρη, Βελβεντό, Καταρράκτης Σπεπασμένο, Πεζοπορία, Μονοπάτι,

photo: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Περπατούσαμε το φαρδύ μονοπάτι κάτω από σκιερές αψίδες που σχημάτιζαν τα  θεόρατα σύδενδρα πλατάνων, παράλληλα μ’ ένα παλιό τσιμεντένιο νεραύλακα.  Η βουή του παγωμένου νερού που στροβιλιζόταν με ορμή στο τεχνητό αυλάκι, σκόρπιζε μελωδικούς ήχους στον αέρα και ψέκαζε με δροσερά νέφη υδρατμών την κοντινή βλάστηση. Τα αναστατωμένα από το πέρασμά μας κοτσύφια, φτερούγιζαν μέσα από τις πυκνές φυλλωσιές βγάζοντας δυνατά σφυρίγματα δυσαρέσκειας που τους χαλάσαμε την ησυχία. Το μονοπάτι ήταν ευχάριστο και σύντομο και γρήγορα φτάσαμε στα ριζά του καταρράκτη «Σκεπασμένου» που γκρέμιζε από ψηλά το υδάτινο σώμα του και το τίναζε με ασταμάτητη  ορμή στα βράχια στολίζοντας με μυριάδες διάφανες δροσοσταλίδες τον τόπο ολόγυρα. Καθίσαμε βουβοί να θαυμάσουμε αυτό το μεγαλειώδες υπερθέαμα!

Πιέρια όρη, Βελβεντό, Καταρράκτης Σπεπασμένο, Πεζοπορία, Μονοπάτι,

photo: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Σιωπή μπρος σε αυτό το θαύμα της Φύσης

Αν υπάρχουν κάποια μέρη όπου μπορείς να αισθανθείς την ενέργεια της φύσης να διεγείρει κάθε σου κύτταρο, σίγουρα εδώ στο «Σκεπασμένο», ανακαλύπτεις ένα από αυτά. Ξαποστάσαμε για λίγο και συνεχίσαμε τη μικρή μας βόλτα στον ευχάριστα διαμορφωμένο με τα ξύλινα κιόσκια και το υπερυψωμένο παρατηρητήριο χώρο, για να δούμε τον τριπλό και ύψους 25 μέτρων καταρράκτη από όλες τις δυνατές οπτικές γωνίες.

Πιέρια όρη, Βελβεντό, Καταρράκτης Σπεπασμένο, Πεζοπορία, Μονοπάτι,

photo: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Τα Πιέρια Όρη μαγεύουν… Αυτό το διαπιστώσαμε «ιδίοις όμασι» με την ολιγοήμερη παραμονή μας στην περιοχή του Βελβεντού και των Σερβίων και ας αφήνουν  οι αμετανόητοι  μικρόνοες άνθρωποι τις όποιες ασχήμιες τους στον θεϊκό αυτόν τόπο.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΧΕΖΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΑΓΙΚΑ ΠΙΕΡΙΑ, ΒΕΛΒΕΝΤΟ

Πιέρια όρη, Σέρβια, Βελβεντό, Καταρράκτης Σκεπασμένος, Πεζοπορία, Γέφυρα Σερβίων, Λίμνη Πολυφύτου,

photo: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Γιατί να καταστρέφεις τις διακοπές σου; ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΟΡΑ

Copyright photo & text: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

“Views Of Greece”  travel photojournalism – Discover the real Greece with the experts

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των επιμέρους κειμένων ή και των φωτογραφιών χωρίς τη γραπτή άδεια του δημιουργού, σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 και τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το ν. 100/1975).  Η Πνευματική ιδιοκτησία ανήκει στον δημιουργό και αποκτάται χωρίς καμιά διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.