Η βόρεια χερσόνησος της Κεφαλονιάς κρύβει στην πολυσχιδή ακτογραμμή της σπάνιες γεωλογικές ιδιομορφίες, λαχταριστά ακρογιάλια, , απάνεμους όρμους, ήσυχα ψαροχώρια μα και παραδοσιακούς οικισμούς με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ένας από αυτούς το Φισκάρδο, δημοφιλής προορισμός σήμερα για Έλληνες και ξένους, θα κερδίσει την καρδιά σας!

COPYRIGHT PHOTO: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Πληθωρική, με απίστευτες παραλίες και ενδιαφέρουσα ενδοχώρα, η Κεφαλονιά δεν χρειαζόταν τις κάμερες του Hollywood για να αναδείξει τις αμέτρητες ομορφιές της. Στο βόρειο άκρο του νησιού, αναμφίβολα, το Φισκάρδο αποτελεί από μόνο του έναν ιδιαίτερο προορισμό. Ο μεγάλος σεισμός του 1953 που ταρακούνησε θάλασσα και στεριά και κατάστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, παράκαμψε το γραφικό ψαροχώρι αφού γλίτωσαν από τη μανία του τα περισσότερα σπίτια.

COPYRIGHT PHOTO: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Στην κορφή δύο μικροσκοπικών χερσονήσων απλώνει τις γειτονιές του το όμορφο χωριό. Τα απλά νησιώτικα δίπατα σπίτια με τις κεραμοσκεπές  και  τα λουλακί πορτοπαράθυρα γλιστρούν ομαλά από το λόφο, απλώνονται ολόγυρα και αγκαλιάζουν το λιμάνι. Στο μικρό αγκυροβόλιο τα πολύχρωμα ψαροκάικα, αλλά και τα  σύγχρονα ιστιοφόρα συνωστίζονται ασφυκτικά δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων και συμπληρώνουν το ζωγραφικό σκηνικό.

COPYRIGHT PHOTO: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Παραλίες φυσητό κρύσταλλο

Έμπλυσι:  Βόρεια του Φισκάρδου (1,5 χλμ. άσφαλτος) βρίσκεται το μικροσκοπικό βοτσαλωτό ακρογιάλι Έμπλυσι με διάφανα νερά, βραχώδεις πλάκες και ολόκληρο δάσος από κυπαρίσσια. Εδω βρίσκεται και ενα απο τα καλύτερα ξενοδοχεία του Φισκάρδου.

COPYRIGHT PHOTO: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Φώκι: Μόλις 2,5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το λιμάνι συναντάμε τη μικροσκοπική και πολυσύχναστη παραλία Φώκι  με τα ολόλευκα βότσαλα σε σημείο κατάφυτο.

Κιμιλιά – Δαφνούδι: Απόμερες και ερημικές παραλίες στο βορειότερο άκρο της χερσονήσου που προσεγγίζονται με μονοπάτι από το χωριό Αντιπάτα (40 με 50 λεπτά). Οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας νερό.

Κεαφαλονιά, Φισκάρδο, Fiskardo

COPYRIGHT PHOTO: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Αλατιές – Αγία Ιερουσαλήμ: Στο ύψος του χωριού Μάγγανος ακολουθείτε τις ταμπέλες για την παραλία Αλατιές. Συνεχίζετε για το χωριό Χαλικερί και θα καταλήξετε στη δίδυμη ακρογιαλιά Αγία Ιερουσαλήμ. Πάνω στο κύμα υπάρχουν καλές ψαροταβέρνες

COPYRIGHT PHOTO: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Ο διάσημος Μύρτος: Από ψηλά τον βλέπεις ν’ ακτινοβολεί καθώς σφηνώνει το πάλλευκο βοτσαλωτό ακροθαλάσσι του στην κόψη του βουνού. Θεωρείτε απο τις καλύτερες και πλέον εντυπωσιακές παραλίες της Μεσογείου και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Θα την δείτε πηγαίνοντας προς βόρεια Κεφαλονιά,  Φισκάρδο . 

COPYRIGHT PHOTO: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Στην πανέμορφη Άσο: Από το κομβικό σημείο των Βασιλικάδων (9,5 χλμ. από Φισκάρδο) θα συνεχίσετε νότια μέσα από γκρεμούς και βράχια για την Άσο. Το χωριό ήταν από το 1593 και μετά, πρωτεύουσα της βόρειας Κεφαλλονιάς. Στο τέλος του 16ου αιώνα χτίστηκε το ισχυρό βενετσιάνικο κάστρο. Στην προκυμαία της Άσου δεν κατεβαίνουν αυτοκίνητα και η κεντρική πλατεία των Παρισίων, με τα πλατάνια, τις βρύσες και τα ταβερνάκια είναι πολύ φιλόξενη. Μάλιστα ονομάστηκε έτσι, προς τιμή των κατοίκων του Παρισιού οι οποίοι βοήθησαν στην ανοικοδόμησή του οικισμού μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953.

summer, vacation, travel, beach, greece, greek, coastline, famous, kefalonia, ionian, islands, zakynthos, lefkada, navagio, Mirtos, Egremni, Kaladi, Kythira, Corfu, Κύθηρα Καλαδί, Κεφαλονιά Μύρτος, Ζάκυνθος Ναυάγιο, Λευκάδα Εγκρεμνοί, Κέρκυρα, Δράστης, Λογγάς, Ιόνιο, διάσημες παραλίες,

Photo: Germaine Alexakis www.viewsofgreece.gr

Η παλαιοχριστιανική του Φισκάρδου: Η τρίκλιτη βασιλική που κτίστηκε πάνω σε ύψωμα τον 6ο μ.Χ. αιώνα, σήμερα παλεύει με τη φθορά του χρόνου. Ανάμεσα στα ερείπια διακρίνεται η πέτρινη σαρκοφάγος και το ανάγλυφο των Διόσκουρων.

Ναυτικό και Περιβαλλοντικό Μουσείο Φισκάρδου: Στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο, εδώ θα ενημερωθείτε για τη θαλάσσια πανίδα του Ιονίου και θα δείτε σκελετό φάλαινας που ξεβράστηκε νεκρή στην παραλία Έμπλυση (1995). Η είσοδος είναι ελεύθερη καθημερινά 10:00π.μ – 17 μμ.

COPYRIGHT PHOTO: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των επιμέρους κειμένων ή και των φωτογραφιών χωρίς τη γραπτή άδεια του δημιουργού, σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 και τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το ν. 100/1975).  Η Πνευματική ιδιοκτησία ανήκει στον δημιουργό και αποκτάται χωρίς καμιά διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μυθική Ιθάκη, πανέμορφη, ρομαντική και άγνωστη

greece, island, ithaka, ithaca, ionian, beach, ithaki, odysseus, odyssey, port, homer ithaca, mythical, Ιθάκη, παραλίες, Βαθύ, Γιδάκι, Ιόνιο

photo: Theo Athanasiadis

Γιατί να καταστρέψεις τις διακοπές σου; ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΟΡΑ

Copyright photo: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

Copyright text: Germaine Alexakis/ Views Of Greece

“Views Of Greece” travel photojournalism – Discover the real Greece with the experts