Απ’ την άκρη του οικισμού Θέρμα ξεκινά το μονοπάτι για τους σκαλωτούς καταρράκτες της Γριάς Βάθρας. Η πεζοπορία σε αυτό το μέρος αν και κουραστική, είναι μια συγκλονιστική εμπειρία που είχα την τύχη να ζήσω κι εγώ πριν αρκετά χρόνια!! 
Σε πολλά σημεία όπου πυκνή βλάστηση θα σας αγκαλιάζει ολόγυρα, θα χρειασθεί να μπείτε μέχρι τη μέση στο ποτάμι,να περάσετε μικρούς καταρράκτες, να σκαρφαλώσετε σε βράχους, να χωθείτε στις υγρές βαθιές βάθρες, ωστόσο αξίζει τον κόπο, καθώς εδώ θα νοιώσετε σαν να γεννηθήκατε ξανά σ΄ έναν μικρό, επίγειο παράδεισο!!! 

Copyright: THEO ATHANASIADIS/ www.viewsofgreece.gr / E-mail: [email protected]

Η ομορφιά της φύσης θα ξεπερνά κάθε στιγμή, τον εαυτό της. Ο τόπος χαρακτηρίζεται από οργιώδη βλάστηση, ενώ τα αιωνόβια πλατάνια κυριαρχούν. Σε πολλά σημεία οι μικροί καταρράκτες σχηματίζουν λιμνούλες με κρύα διαυγή νερά, κατάλληλα για μπάνιο. 
Σε μικρή απόσταση περνά επίσης το διεθνές μονοπάτι Ε6 που καταλήγει μετά από δύσκολη ανάβαση στην κορφή “Φεγγάρι” και στα 1624 υψόμετρο. Κι όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από τις παραλίες! Ωστόσο, να ομολογήσω, πως εδώ η θάλασσα δεν μου έλλειψε καθόλου! 
Αν και νησί, ο τραχύς, ορεινός χαρακτήρας της Σαμοθράκης κυριαρχεί! 
Την ξεχωριστή προσωπικότητά της ορίζει το βουνό της, το επιβλητικό “Φεγγάρι” με την ομώνυμη κορφή. Αυτός ο εντυπωσιακός συμπαγής ορεινός κώνος, ή αλλιώς “Σάος” (των αρχαίων), μοιάζει να ξεπηδά μέσα απ’ την θάλασσα και να τρυπά τον ουρανό…!!! Αξίζει να τη γνωρίσετε…

copyright photo: Theo Athanasiadis/ www.viewsofgreece.gr
copyright text: Germaine Alexakis / Views Of Greece

“Views of Greece” : Discover the real Greece with the experts in travel photojournalism