Στις νοτιοδυτικές παρυφές του όρους Καλιακούδα (2101 υψόμ.) κυλά τα νερά του το ορεινό ποτάμι του Κρικελλοπόταμου που κρύβει στην αγκαλιά του έναν μικρό νεραϊδότοπο, τη “φωλιά” του “Πανταβρέχει”… The canyon and waterfalls of “Pantavrexei” ( “Always raining” ) is a fairies’ “nest”… 

Copyright: THEO ATHANASIADIS/ www.viewsofgreece.com

Στην πιο απόκρυφη καρδιά των βουνών της κεντρικής Ελλάδας και στο πιο ορεινό σημείο της, βρίσκεται ο νομός Ευρυτανίας. Στις νοτιοδυτικές παρυφές του όρους Καλιακούδα (2101 υψόμ.) κυλά τα νερά του το ορεινό ποτάμι του Κρικελλοπόταμου που κρύβει στην αγκαλιά του έναν μικρό νεραϊδότοπο, τη “φωλιά” του “Πανταβρέχει”,  το ομορφότερο τοπίο της Ευρυτανίας το οποίο διεκδικεί επάξια τα πρωτεία ανάμεσα στις πιο μαγικές γωνιές της χώρας μας ! Το “υδάτινο” μονοπάτι που οδηγεί σε αυτήν τη μοναδική δημιουργία της ελληνικής ορεινής φύσης, είναι ουσιαστικα, σχεδόν στο μεγαλύτερο μήκος του, η ίδια η κοίτη του Κρικελλιώτη. Έτσι η ψυχρολουσία για όσους τολμήσουν να κάνουν river trekking (πεζοπορία μέσα στο ποτάμι) είναι αναπόφευκτη. Γι αυτό η πλέον κατάλληλη εποχή είναι μόνο το καλοκαίρι! Μετά από 40 λεπτών δροσερό… ποδόλουτρο, μπορεί και…μπάνιο,  σου αποκαλύπτεται η ολόλευκη, σαν από καλοδουλεμένο μετάξι, υδάτινη κουρτίνα του καταρράκτη «Πανταβρέχει». Το παγωμένο νερό καθώς γλύφει το βράχο, δίνει ζωή σε υδροχαρή φυτά που κρεμούν ολόγυρα τα φυλλώματά τους. Ακόμα κι όταν το νερό είναι λίγο, οι μυριάδες ψιχάλες που εξανεμίζονται, σου δημιουργούν την αίσθηση ενός παμυθότοπου όπου…”Πάντα βρέχει ” !!

The “Pantavrexei” ( “Always raining” ) gorge with it’s waterfalls that looks like a fairies’ nest, is located in Evrytania prefecture, at the feet of Kaliakouda mountain, where Krikelopotamos river is running. A magical place in the heart of the most mountainous region of Greece !!

COPYRIGHT PHOTO: Theo Athanasiadis / Views Of Greece

COPYRIGHT TEXT: Germaine Alexakis/ Views Of Greece

“Views Of Greece” travel photojournalism: Discover the real Greece with the experts

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των επιμέρους κειμένων ή και των φωτογραφιών χωρίς τη γραπτή άδεια του δημιουργού, σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 και τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το ν. 100/1975).  Η Πνευματική ιδιοκτησία ανήκει στον δημιουργό και αποκτάται χωρίς καμιά διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.