Η σιωπή ήταν απόλυτη και μπορούσε να συναγωνιστεί μόνο το αδιαπέραστο κρύο που αν και άνοιξη στα υψώματα του Γράμμου, ήταν ιδιαίτερα αισθητό εκείνο το πρωινό του Μάη…

High up, under the peaks Arenes of mount Grammos located in the northwestern Greece, close to the borders with Albania, two small alpine lakes called ‘Motsalia’…Η σιωπή ήταν απόλυτη και μπορούσε να συναγωνιστεί μόνο το αδιαπέραστο κρύο που αν και άνοιξη στα υψώματα του Γράμμου, ήταν ιδιαίτερα αισθητό εκείνο το πρωινό του Μάη….Πάνω από τις λίμνες Μοτσάλια, πίσω από τις ψηλόκορμες οξιές, αναπηδούσαν οι Αρένες, οι ασβεστολιθικές εξάρσεις των κορφών του βουνού, καλυμμένες με τα τελευταία χιόνια του χειμώνα… 
Το τοπίο πόζαρε ειδυλλιακό, ικανό να ανταγωνισθεί – θάλεγε κανείς – διάσημες ορεινές περιοχές της Ευρώπης !
Όμως εδώ είναι Βαλκάνια και εκτός από τη φυσική ομορφιά, η πιο ασήμαντη πέτρα έχει να διηγηθεί και μια δικιά της ιστορία. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, τίποτα δεν μοιάζει με αυτό που είναι!
Σε τούτες εδώ τις ειρηνικές κορυφογραμμές και τα γαλήνια δάση που καλύπτουν κάθε σπιθαμή του ορεινού ανάγλυφου, γράφτηκε ο επίλογος μιας από τις χειρότερες τραγωδίες που γνώρισε ποτέ στην νεώτερη ιστορία του, ο Ελληνισμός !!

Copyright: THEO ATHANASIADIS/ www.viewsofgreece.gr / E-mail: [email protected]

High up, under the peaks Arenes of mount Grammos located in the northwestern Greece, close to the borders with Albania, two small alpine lakes called ‘Motsalia’ are taking off the already astonishing natural landscape to the acme of beauty perfection. There, at the end of spring and early summer with snow melting all around, this magnificent corner of Grammos can take your breath away…!!

copyright photo & text : Germaine Alexakis / Views Of Greece
www.viewsofgreece.com

“Views of Greece” : Discover the real Greece with the experts in travel photojournalism

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των επιμέρους κειμένων ή και των φωτογραφιών χωρίς τη γραπτή άδεια του δημιουργού, σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 και τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το ν. 100/1975).  Η Πνευματική ιδιοκτησία ανήκει στον δημιουργό και αποκτάται χωρίς καμιά διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.